Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

"Αφανείς" λαϊκοί μουσικοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ "Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ"

ΠΑΛΙΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ, ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΛΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΜΠΕΤΕΣ!!!

«Ο Γιάννης Κοντογιαννης γεννήθηκε το 1924 στην Δάφνη (Αθηνα). Το 1939, σε ηλικία 15 χρονών αγόρασε το πρώτο του μπουζούκι και από το μεράκι που είχε, έμαθε να παίζει μόνος του!. 
 Στην γειτονιά εκεί, ήταν και ο Δημήτρης και ο Σπύρος Ευσταθιου οπού έγιναν οι μαθητές του και τους έμαθε το μπουζούκι... Στην όμορφη παρέα τους προστέθηκαν ο πιτσιρικος τοτε Γιάννης Σταματιου (Σπόρος η' Γάλας παρατσούκλια), ο Στελιος Μακρυδακης και άλλοι.. (δεν θυμάμαι) όπου έπαιζε μαζί τους! ...
 Όταν πήγε Σμηνίτης στην Θεσσαλονίκη έπαιζε στα Λαδάδικα και στις παραλιακες ταβέρνες!..
- Δυστυχώς οι γονείς του τότε δεν τον άφησαν δουλεψει με το μπουζουκι - να γίνει "γνωστός" - διότι θεωρούσαν "πρόστυχο" το μπουζούκι εκείνη την εποχή... Εκείνος όμως κατάφερνε να τρυπώνει μαζί με τους μπουζουξήδες που ανέφερα φίλους του και να παίζει.. έφυγε από κοντά μας το 2004».

με τον εγγονό του και το Ζοζεφ-μπουζουκι του!! 

Γιάννης Κοντογιαννης - Μπουζούκι μια ζωή

1946-'47 στη Γλυφάδα -Από αριστερά με μπουζούκια: Γιαννης Κοντογιαννης, Μήτσος Ευσταθίου (με μαλλιά!) και Στέλιος Μακρυδακης.
☆Σπάνιο Αρχείο από το κ. Νικο Μαλακαση - παλιάς φρουράς μπουζουξής - οπού έζησε το λαϊκό τραγουδι, τα πάλκα και τους ρεμπετες, φιλος με πολλούς μουσικούς δεξιοτέχνες του '50. ☆Ο ίδιος εξιστορεί άγνωστα γεγονότα:
(Φωτο) «Πριν το - 1950 - Περιζητητη - Σπανια φωτογραφια με πρωτεργάτες Μπουζουξηδες της δεκαετίας του 1950 από το Κατσιποδι - Αγιαννη - τραβηγμένη στη Γλυφάδα στον Άγιο Κωσταντινο Που αποτελείται από τους Ογκολιθους του μπουζουκιού όπως τη βλέπουμε από Αριστερά, στο - Μπουζούκι ★ Γιαννης Κοντογιαννης - θρύλος - Στη Μέση στο Μπουζούκι ★ Μητσος Ευσταθιου ή "Μπαχαβιολος" - ο γνωστός Μπουζούξης και Τραγουδιστης Λαϊκόρεμπετικης Μουσικής - Δεξιά ο Δεξιοτεχνης και Ανεπανάληπτος στο Μπουζούκι ★ Στέλιος Μακρυδακης ή "Κουφός" - Πίσω Αριστερά Όρθιος Ο Πασίγνωστος Αγιαννιωτης και τελευταια Μπραχαμιωτης, Γιάννης "Χότζας" - παρατσούκλι - φίλος όλων των Μπουζουξηδων και ίδιαιτερα του Γιάννη Μωραιτη αλλά και δική μου γνωστή και φιλοι, με το Μήτσο Κοντογιαννη Αδερφό του Αειμνήστου Γιάννη Κοντογιαννη παιζαμε Μαζί Μπουζούκι,Τελος ο Γιάννης Μωραϊτης έχει παίξει με αυτούς τους Μπουζουξηδες πολλές φορές σε Παλκο αλλά και Δισκογραφικά, ΣΠΆΝΙΟ ΑΡΧΕΊΟ για τα σημερινα δεδομένα!!!!!!».

Μπουζούκι και Στρατός!! 
( 1947-'50 )
Μια τσάρκα στην Εγνατιας Θεσ/νικη 1949, με μπουζουκι και κιθαρα!. καθώς βγήκαν με αδεια οι σμηνίτες... Φυσικα ενοειτε παντα με τα οργανα στα χερια.... για τα Λαδαδικα οπου επαιζε ο Γιάννης Κοντογιαννης (κρατάει την κιθαρα) σε κεντρο οποτε εβγαινε αδειουχος... (Το μερακι μεγαλο αφου οταν απολυθηκε δεν το ελεγε στους γονεις του για να κατσει Θεσ/νικη να παιζει. Δεν ηθελε να γυρησει Αθηνα... Μετα για να τον φερουν πισω οι γονεις του του ειπαν ψεμματα οτι πεθαινει η μαννα του... Και ετσι κατεβηκε..).
τερμα δεξια ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι)  Θεσσαλονικη 1948 - '49

δεύτερος απο αριστερά ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ( Θεσσαλονικη)
Γιαννης Κοντογιαννης (πάνω) στην Δάφνη - Αθηνα

Στους δρομους της Αθηνας με κιθαρα και μπουζουκι !!!
Δεκ: '50 

Στο σπίτι του Σπυρου Ευσταθιου στην Πεντέλη. απο αριστερα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (τραγουδα) , ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι), ΤΕΛΗΣ κιθαρα και δεξια με μπουζουκι ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ !!! (ορθιος ειναι ο αδελφος του Γιαννη Κοντογιαννη)

αριστερα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι), ΤΕΛΗΣ κιθαρα και δεξια με μπουζουκι ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ !!!
(Στο σπίτι του Σπυρου στην Πεντέλη)
(Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ, ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Κ.Α ..)
αριστερα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι),ο ΤΕΛΗΣ στην κιθαρα και με την πλατη και το μπουζουκι ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ !!!
αριστερα ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (μπουζουκι)
Zοζεφ μπουζούκι του Γιαννη Κοντογιαννη

Κάπου στην εξοχή, της παλιάς Αθήνας - δεκαετία '50.. από αριστερά με τα όργανα, Γιάννης Κοντογιάννης με μπουζούκι. στην κιθάρα ένας φίλος του και στο άλλο μπουζούκι δεξιά ο αδελφός του Μήτσος Κοντογιάννης.
Δεκαετία '50 - Γιαννης Κοντογιαννης, με "παλιού τύπου" μπουζούκι.
Γλέντι και χορός στο καφενείο "Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ", στην Πλατεία Καλογηρων στην Δάφνη. Δεκαετία '60 προς '70. Με τις πενιες του Γιάννη Κοντογιαννη. Στο καφενείο αυτό σύχναζαν και τα αδέρφια Ευστάθιου, ο Μαρυδάκης, ο Σπόρος κ.α (Δάφνη-Μπραχάμι είναι περιοχή πολλών μπουζουξήδων)
καφενείο "Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ", Πλατεία Καλογηρων Δάφνη

Μπουζούκι Γιάννης Κοντογιαννης, ακορντεόν Μπάμπης Γκρέκ, 1973.
Γιάννης Κοντογιαννης



Ο παλιός ρεμπέτης Γιάννης Κοντογιαννης το 1972, με το Ζοζεφ μπουζούκι του!!!



ΜΟΥΣΙΚΗ / ΒΙΝΤΕΟ ...

+ 3 πενιές/τραγούδια ακόμα από τον Κοντογιαννη, από το κανάλι στο yt της κόρης του Δεσπινας!



- Θα πάω΄κει στην Αραπιά Γιάννης Κοντογιάννης <--


Το Καπηλειό (Η νύχτα είναι παγερή) Γιάννης Κοντογιάννης <--

+ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΟΝΑΣ! ...... ΜΑΓΕΙΑ ΣΚΕΤΗ... Σόλο Ανάμνησης..

" .. Σε κάποια παλιά σου κασέτα που μόλις βρέθηκε, υπήρχε αυτή η δικιά σου σύνθεση που έπαιζες με το μπουζουκάκι σου ,αλλά από τα χρόνια ήταν σε άσχημη ακουστική .
Το συγκινητικό δώρο για εμάς αυτό της επανεκτέλεσης είναι του Δάσκαλου ....Δημήτρη Χιονά .
Από καρδιάς μας σ'ευχαριστούμε πολυ.........Τιμή μας....Δέσποινα & Άννα Κοντογιάννη (Οι κόρες του)"


Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος