Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Λουκάς Μευσούτης 1918 - 1982

ΛΟΥΚΑΣ ΜΕΥΣΟΥΤΗΣ

Ο Λουκάς Μευσούτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1918 ...

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο αλλά η μοίρα τον ήθελε μπουζουξή!
Συγγενής του Γιάννη Τατασόπουλου είχε παντρευτεί την αδερφή του (θείος του Νίκου Τατασόπουλου). 
Συνεργάστηκε με Τσιτσάνη , Νίνου , Μπακάλη , Ζαμπέτα κ.α!
Εχει τραγουδήσει και πολλά τραγούδια σαν 2η-3η φωνή όπως το "Κάνε το καλό" μαζί με Ρουμελιώτη-Γκρέυ, "Η Ρόδα έχει Τυχερά" 1958 το τραγουδάει με Μπιθικώτση!. Έγραψε όμως και ωραία τραγούδια που τραγούδισαν σε Α΄εκτέλεση ο Τσαουσάκης  "Ελα να μου πείς μικρό μου", "Τι σου φταίω σούρας να γυρνώ" με τον Μπιθικώτση, "Αν γίνεται να κάνουμε χωριό" 1950 με Τσαουσάκη & Ρενα Σταμου κ.ά ..
- Το 1963 μετακόμισε μόνιμα για τον Καναδά.. και το 1982 ο Λουκάς Μευσούτης έφυγε από κοντά μας.. για την γειτονιά των μπουζουκιών!.
1949 Λουκάς Μευσούτης, Τσιτσάνης, Νίνου, Γιωργος Μανισαλης ή "κοριος", Θανάσης Γιαννόπουλος κιθάρα. Πιάνο η Λίλη Νικολέσκου στου "Τζίμη του χοντρού".
Λουκάς Μευσούτης, Βασίλης Τσιτσάνης, Μαρίκα Νίνου, Στέλιος Κερομύτης, Θανάσης Γιανόπουλος κιθαρα, πιάνο η Λίλη Νικολέσκου, στου "Τζίμη του χοντρού" (1949-'50)
Στα μπουζούκια Λουκάς Μευσούτης και Στέλιος Κερομύτης. Ο Τσιτσάνης με μπάντζο μπουζουκι, ανάμεσα τους η Μαρίκα Νίνου. Πίσω αριστερά με κιθάρα ο Θανάσης Γιαννόπουλος, δεξιά κιθάρα ο Ξαγοράρης. Πιάνο η Λίλη Νικολέσκου "Στου Τζίμη του χοντρού" (1949-1950).

Ο Μευσούτης κι ο Κερομύτης (δεξια) στου Τζίμη του χοντρού (1949)
Ο Κερομύτης, ο Μευσουτης και ο κιθαρίστας Ξαγοράρης, σε χαλαρές στιγμές στο πάλκο "Στου Τζιμη", κάνουν πλάκα με τον θυρωρό του καταστήματος. Στο πιάνο η Λίλη Νικολέσκου (1949-'50).
Ο Κερομύτης, ο Μευσουτης και ο κιθαρίστας Ξαγοράρης, σε χαλαρές στιγμές στο πάλκο "Στου Τζιμη", κάνουν πλάκα με τον θυρωρό του καταστήματος. (1949-'50).
Θανάσης Ευγενικός, Λουκάς Μευσούτης, Ηλίας Ποτοσίδης, Σωτηρία Μπέλου, Μήτσος Μαρσέλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (ακορντεόν).
Στο "Φαληρικών" του Μαργωμένου, στις Τζιτζιφιές (Πρωτοχρονιά του 1954)

Διαφημιστική κάρτα του "Κήπου του Αλλάχ", στο Αιγάλεω το 1958, (διεύθυνσης Χαράλαμπου Πουλέα;) με: τον Λουκά Μευσούτη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Μπάμπη Μπακάλη και την Βούλα Γκίκα (η "βασίλισσα" του σεγότου!, ήταν σύζυγος του λαικού συνθέτη, μπουζουξη Νίκου Καρανικόλα).
*Ο Μπάμπης Πουλέας ήταν ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που άνοιξε, μαζί με άλλους, στην Οδό Θηβών 386, περίπου το 1954. Το όνομα προέρχεται από την ομώνυμη ταινία, που είχε προηγηθεί κατά 20 περίπου χρόνια: https://www.youtube.com/watch?v=Oj0kXhZijwo


Copyrights©2016 Design By | Ακάλυπτος